מי צריך פחמימות

לנהל אורח חיים LCHF בישראל

מסורת, אוכל, ו- LCHF – מה לעשות?

לפני כמה שנים, כתבתי כמה פוסטים עבור אתר LCHF בינלאומי. למרבה הצער, האתר נפרץ וכל הטקסטים נמחקו. למרבה המזל, אני שומרת את כל הכתבה שלי.

** טקסט זה נכתב במקור לפני פורים, אבל אני חושבת שהנושא תקף לכל חג והיות ועוד מעט חנוכה, חשבתי לפרסם אותו שוב.

sufganiyotאני לא יודעת אילו מסורות יש במשפחות שלכם אבל באופן כללי, נראה כי מסורות רבות איכשהו קשורות לאוכל. זה יכול להיות מנות מיוחדות לחג או סתם לשבת יחד לארוחת ערב משפחתית בסופי שבוע. וכשאנחנו מדברים על מסורות, נדמה שחשוב מאוד לשמור אותם בדיוק כפי שתמיד היו. זה מה שעושה מסורת, לא?

אבל מה לעשות כאשר לא יכולים לאכול חלק מהמנות המסורתיות? לרוב אין בעיה אם יש לך אלרגיה. נראה שאנשים מבינים כי באמת עשויים למות מאכילת עוגיית אגוזים, כשיש אלרגית אגוזים. אבל מה לגבי השפעות שלא מתים מהן מיד? כמה אנשים מבינים אז? הממ…

לפעמים נדמה כי רבים, ילדים ומבוגרים כאחד, "אלרגיים" למאכלים מסוימים כשלמעשה פשוט לא אוהבים אותם. אפשר להתווכח כמובן, אם עדיף להאשים אלרגיה או אם עדיף להיתפס כלא מנומסים. אבל לא נדון על זה כרגע. במקום, נדון על אלו ש"בין לבין"; ז"א אלו שלא אלרגיים לפי ההגדרה הרפואית הקפדנית אבל בהחלט סובלים מבעיות בריאות בעקבות מאכלים שונים, אם כי לא חמורים כמו מצוקת נשימה מיידית.

הרבה פעמים אנחנו אפילו לא יודעים מה גורם לאי הנוחות שלנו. כמה מסתובבים אחרי ארוחה ומרגישים נפוחים? או כל הזמן מוציאים גזים? איזו עצה מקבלים? לאכול "דגנים מלאים בריאים", נכון? כאשר בעצם זה עלול להיות הגורם לבעיה מלכתחילה! או כמה חושבים שהם רגישים ללקטוז (סוכר חלב)? הרבה פעמים יש להם את הכמות הנכונה של לקטאז (האנזים שמפרק את הלקטוז) אך התהליך לא עבוד כמו שצריך, כי המעיים מודלקים בגלל אי-סבילות לגלוטן שלא מודעים לה. היי, אנשים אלו אולי אפילו בדקו אם יש להם מחלת הצליאק אך הבדיקות לא זיהו זאת. (צליאק זה יותר קטגורית "אלרגית מוות" מקטגורית "רק רגיש", והרבה רופאים אינם מכירים ב- "אי-סבילות לגלוטן" הפשוטה אבל נפוצה יותר.)

אז מה עושים במפגשים משפחתיים עם המון מזונות שלא יכולים או לא רוצים לאכול? למרבה המזל רוב האנשים איכפתיים מספיק כך שאם פשוט אומרים 'לא, תודה' זה מקובל ולא שואלים שאלות.

אבל – מה עם המנות שאנחנו בעצמנו מאוד רוצים לאכול, כדי להרגיש את החגיגיות המיוחדת. איך אנחנו אומרים 'לא תודה' לעצמנו?

דרך אחת היא לחשוב על הרציונל מאחורי המסורת ולראות אם אפשר להביא את זה לידי ביטוי בדרך אחרת. גישה נוספת היא להבין שאפשר לשנות מסורות. החיים במסגרת "משפחה חדשה " (נשואה פעם שנייה, לשנינו ילדים מלפני כן) מלמדים כי אפשר להסתגל ואף לשנות כמה מסורות, וגם ליצור חדשים.

למה אני חופרת בנושא? ובכן בשוודיה עכשיו** זמן של "semlor" ובישראל פורים עם כל משלוחי המנות. (זה היה אמור להיות מנות אוכל אבל התפתח לסלי ממתקים ענקיים …) ומכיוון שאני אוהבת semlor מחד, ואתן וקבל משלוחי מנות מצד שני, הנושא מסתובב לי בראש בימים האחרונים.

אז זאת האסטרטגיה שלי: מצאתי כמה מתכוני LCHF טובים ל- semlor שאני הולכת לנסות. יש! ואתן  במשלוחים מאכלים לפי LCHF. ואני מקווה שלא אקבל הרבה מדי ממתקים. (ו … ששש … אל תגלו, אבל … אולי אפיץ את הממתקים הלאה למי שלא משנה לו …)

איך אתם מתמודדים עם מאכלים מסורתיים שאינם LCHF?

 

מודעות פרסומת

רוצה להוסיף תגובה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-דצמבר 15, 2016 מאת ב-כללי ותויגה ב-, , , .

לאתר LCHF ישראל

LCHF ישראל - האתר הרשמי

הזן את האימייל שלך כדי להרשם לבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות באימייל.

הצטרפו אל 519 שכבר עוקבים אחריו

Blog Stats

  • 65,085 hits
%d בלוגרים אהבו את זה: