מי צריך פחמימות

לנהל אורח חיים LCHF בישראל

פאי דלעת-גבינה

אני יודעת שהזכרתי פעם שבעלי מארצות הברית, וכי לעתים רחוקות אני מכינה לו פאי דלעת לחג ההודיה. אני לא הכי חסידה לעוגה הזאת אבל לפני כמה שבועות, בזמן שביקרנו במרילנד, טעמנו עוגת דלעת-גבינה טובה מאוד. החלטתי ליצור גרסת LCHF כשהגענו הביתה.

אמנם חג ההודיה כבר מאחורינו, אבל תבליני עוגיות זנגוויל מתאימים במיוחד לכל אירועי עונת החורף.

הערה: הכנתי את העוגה עם כמה אורחים ספציפים בתודעה שלא אוכלים LCHF ואינם רגילים לעוגות פחות מתוקות, ולכן הכמות הגדולה יותר של דבש. למי שצריך לשמור על כמות פחמימות נמוכה, יש להשתמש בכמות הפחותה.

חומרים:

קלתית

200 גרם קמח שקדים

50 גרם חמאה מומסת

1 ביצה

1 כף וניל

1 כפית קינמון טחון

1 כף דבש

אופציונלי – 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

מלית

400 גרם גבינת שמנת

300 גרם דלעת, מבושל ומרוסק

3 ביצים

50-100 גרם דבש

1 כף אבקת פסיליום

2 כפות קינמון טחון

1 כף זנגוויל טחון

1 כפית ציפורן טחון

ציפוי

300 מ"ל שמנת חמוצה

1 כפית וניל

½ כפית קינמון טחון

½ – 1 כף דבש

 

הכנה:

  1. מערבבים את חומרי הקלתית לבצק ומרפדים תבנית אפייה.
  2. אופים כ- 10 דקות בחום של 175 מעלות צ'.
  3. מניחים בצד ומעלים את חום התנור ל- 200 מעלות צ'.
  4. מערבבים את חומרי המלית לבלילה חלקה.
  5. יוצקים אותה לתוך הקלתית ואופים כ- 20 דקות.
  6. מניחים בצד ומעלים את חום התנור גבוה ככל האפשר.
  7. מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על גבי העוגה.
  8. אופים במשך 5 דקות.

pumpkin cheese pie ready

מודעות פרסומת

רוצה להוסיף תגובה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-דצמבר 3, 2015 מאת ב-מתכונים ותויגה ב-, .

לאתר LCHF ישראל

LCHF ישראל - האתר הרשמי

הזן את האימייל שלך כדי להרשם לבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות באימייל.

הצטרפו אל 520 שכבר עוקבים אחריו

Blog Stats

  • 64,730 hits
%d בלוגרים אהבו את זה: