מי צריך פחמימות

לנהל אורח חיים LCHF בישראל

השאלה שנשכחה

question mark

בערך פעם בשנה יש כותרות גדולות במדיה על זה שאכילת בשר גורם לסרטן. גם השנה. רק עם שני הבדלים: 1) השנה זה לא היה "סתם" איזו מחקר אחד שתפס את הכותרות אלה לא פחות מסריקה של WHO (ארגון הבריאות העולמי) של עשרות מחקרים ומסקנותיהם, ו- 2) שהפרידו בין "בשר אדום" ל"בשר מעובד".

די החלטתי לא לכתוב על הענין, גם כי עשיתי זאת בעבר וגם כי אחרים, שכותבים יותר טוב ממני, כתבו (למשל זואי הרקומב).

אבל! כהרגלי אני עם רדיו פתוח ושומעת בריקה את כל תוכניות הדיבורים אז כאשר מראין אחד שאל פרופסור כלשהו על המחקר לא יכולתי לא להקשיב לראיון. לשם שינוי הראיון לא היה על כמה שבשר מסוכן אלה על זה ש- WHO אמר שאפשר לאכול בשר, כל עוד "במינון הנכון". חידוש מרענן!

מה זה בשר מעובד?

אז הפעם החוקרים הגיעו למסקנה שאין הרבה הוכחות שבשר אדום 'רגיל' מסרטן מי יודע מה אבל לעומת זאת אכילת בשר מעובד יכול להיות גורם לסרטן.

"עיבוד" יכול להיות הרבה מאוד דברים: לבשל, לטגן, לאפות, לכבוש… כל דבר שעושים לבשר. אבל האם לזה הכוונה במחקרים תצפיתיים? אני בספק. בהם הכוונה בדרך כלל לנקניקיות ושאר מוצרי בשר. אז איך מכינים למשל פסטרמי? בבית אני לוקחת נתח חזה הודו ומשרה כמה ימים במים עם תבלינים כמו עלי דפנה וגרגרי פלפל. כן יש גם מלח בפנים. לא נוראה. אחר כך אני מורחת בשמן זית ומפזרת פפריקה מתוקה ואופה את הנתח.

איך עושים הפסטרמי שקונים בסופר? נשים את ההליך התעשייתי בצד, הנה דוגמה לרשימת רכיבים של אחד הסוגים שקיימים בשוק: הודו, מים, מלטודקסטרין, מלח, עמילן מעובד, סוכרים, עמילן, מייצבים (קראגנן, פוספטים), מווסתי חומציות (סודיום אצטט, אשלגן וסידן לקטט), תבלינים, חומרי טעם וריח, משפר טעם (תמצית שמרים), מעכבי חימצון (סודיום אריתורבט, חומצה רוזמרינית, חומצה אסקורביט), חומר משמר (ניטריט הנתרן). ולציפוי השתמשו בצבעי מאכל (אנאטו, קרמל).

והשאלה?

אני לא מכירה את הפרופ' ואם למד תזונה. אני מקווה שלמד קצת על מחקר מדעי ואת ההבדלים בין מחקר קליני למחקר תצפיתי. אני בספק אם המראיין יודע את ההבדל. למה אני בספק? כי אם היה יודע, לבטח היה שואל גם שאלות על סוגי המחקרים שנבדקו, מה זה בשר מעובד, ואולי אולי אפילו היה שואל "איך אפשר לדעת שזה לא התוספות כמו עמילנים וסוכרים וכל מיני חומרים משמרים וטעם וריח שגורמות לסרטן?"

 

מודעות פרסומת

תגובה אחת על “השאלה שנשכחה

  1. שלומית
    נובמבר 3, 2015

    בדיוק

רוצה להוסיף תגובה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-נובמבר 2, 2015 מאת ב-כללי ותויגה ב-, , , .

לאתר LCHF ישראל

LCHF ישראל - האתר הרשמי

הזן את האימייל שלך כדי להרשם לבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות באימייל.

הצטרפו אל 519 שכבר עוקבים אחריו

Blog Stats

  • 66,080 hits
%d בלוגרים אהבו את זה: