מי צריך פחמימות

לנהל אורח חיים LCHF בישראל

מה נאכל היום?

דילמת השפע

כך מתחיל הספר "דילמת השפע" מאת מיכאל פולאן. (באנגלית: "The Omnivore’s Dilemma")

אחר כך הסופר ממשיך ומזמין אותנו לראות את הסופרמרקט במבט אחר: כל כך הרבה בחירה ואין לנו מושג מה יותר בריא  ומה כדאי לנו לאכול. הוא גם טוען שפעם המצב לא היה כך. כולנו ידענו טוב מאוד בעצמנו אילו סוגי אוכל טובים לנו ואילו דברים לא כדאי לנו לאכול פן נחלה. היום אנחנו זקוקים ל"מומחים" שיגידו לנו.

בעקבות המחשבות האלו, מיכאל פולאן החליט לבדוק לעומק שלוש צורות של "שרשרת אוכל", מהשורש ועד לצלחת שלו. הוא אמנם בחר בשלוש שרשראות ("התעשיתי", "הפסטוראלי", ו"האישי") אך בכל אחד מהם יש כמה אופציות והוא בודק את כולן. למשל ב"פסטוראלי" הוא בודק גם את תעשית המזון האורגני (לעומת אורגני "מקומי"), מה ההבדל בין אורגני לאקולוגי, ומה זה מזון "מקומי" בכלל. האם יש לכל זה השפעה כלשהו מבחינת הארוחה שלנו?

בכל חלק, לא רק שהוא חופר לעומק את כל ההבטים, אלה הוא גם מתנסה בעצמו וכן רושם בגלוי את כל מחשבותיו מסביב. הוא נוסע, מגדל, צד, ומצטט אנשים אחרים שדשו בסוגיות אלו עוד לפניו. והכל הוא מביא לנו הקוראים בשפה קלילה ומושכת. בנוסף, בסוף כל פרק מיכאל פולן דואג לארוחה לפי מסורת השרשרת הנחקרת ומנתח את התוצאות.

לפי דעתי שרשרת המזון הראשונה ממש דיכאונית, השניה, החלק השני (על חוות "פוליפייס" של יואל סלטין), נשמע כמו גן עדן עלי אדמות, והשלישי כנראה אוטופיה המתאימה רק לכמה "משוגעים לדבר".

אז מה נאכל? הסופר דוקה לא ממליץ על אחת השיטות אך נראה לי שניחשתי מה ההעדפה שלו. אני בטח יודעת מה עדיף עלי, אחרי הקריאה הזאת! לא סתם בא לי לתת לטבע לפלוש לגינה האחורית שלי ולהביא כמה תרנגולות לשם.

 

מודעות פרסומת

תגובה אחת על “מה נאכל היום?

  1. TFP
    מאי 29, 2015

    הלוואי והייתי יכול לגדל תרנגולות בגינה (שאין לי), שלא לדבר על פרה וחזיר. בלי קשר לספר, אני חושב שאחת הבעיות הגדולות עם מזון היא לא תזונה כמו שאנשים פשוט הפסיקו להיות מחוברים אל האוכל אליו הם אוכלים. העובדה שאפשר להשיג בקלות הכל (חוץ, כמובן, ממה שלא פופולרי) יצרה מצב בו אנשים לא מבינים שאוכל זה לא דבר מובן מאליו (לאכול בשר למשל זה ממש לא מובן מאליו, ודי מרגיז אותי הרבה פעמים שאנשים אוכלים רק נתחים שנראים טוב ונרתעים מאיברים פנימיים כאילו זה לא חלק מהחבילה). רק אחרי שמתחילים להכין לבד את האוכל שלך מתחילים להבין איפה הבעיה האמיתית בתעשיית המזון.

רוצה להוסיף תגובה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-מאי 28, 2015 מאת ב-ספרות ותויגה ב-, , .

לאתר LCHF ישראל

LCHF ישראל - האתר הרשמי

הזן את האימייל שלך כדי להרשם לבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות באימייל.

הצטרפו אל 519 שכבר עוקבים אחריו

Blog Stats

  • 66,019 hits
%d בלוגרים אהבו את זה: