מי צריך פחמימות

לנהל אורח חיים LCHF בישראל

עוגת גבינה לכבוד החג

עוגת גבינה LCHFלדודתי יש מתכון לעוגת גבינה שהפכה ללהיט מיוחד במשפחה המורחבת. העוגה קרמית מאוד וקצת חמצמצה אפילו שאין בה שמנת או קליפת לימון. ועכשיו אימצתי אותה ל- LCHF. (אפשר למצוא אותה גם בספר הבישול.)

 

קלתית:
200 גר' שקדים טחונים
1 כף דבש (או ממתיק טבעי אחר)
1 ביצה
50 גר' חמאה או שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל

מילוי:
500 גר' גבינת שמנת (לא מלוחה)
2 ביצים
1 כף אבקת פסיליום
1 כף דבש (או ממתיק טבעי אחר)
200 מ"ל שמנת חמוצה

ציפוי:
200 מ"ל שמנת חמוצה
2 כפיות תמצית וניל
1 כף דבש (או ממתיק טבעי אחר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
  2. מכינים את הבצק לקלתית – מערבבים את כל החומרים.
  3. בעזרת כף היד מרפדים תבנית אפייה עם הבצק.
  4. אופים כ- 10 דקות ומניחים בצד.
  5. מעלים את חום התנור ל- 200 מעלות.
  6. מכינים את המילוי – מערבבים את כל החומרים.
  7. שופכים לתוך הקלתית ואופים כ- 20 דקות עד שהעוגה יציבה אך לא התחילה להשחים.
  8. מניחים בצד ומעלים את חום התנור למקסימום (בערך 250 מעלות).
  9. מכינים את הציפוי – מערבבים את כל החומרים.
  10. שופכים מעל העוגה ואופים 5 דקות.
  11. מוציאים ונותנים לעוגה להתקרר. (אפילו יותר קל לחתוך את העוגה אם משאירים אותה במקרר למשך לילה.)

אפשר להגיש את העוגה עם קצת פירות יער בצד.

 

מודעות פרסומת

רוצה להוסיף תגובה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-מאי 20, 2015 מאת ב-מתכונים ותויגה ב-, , .

לאתר LCHF ישראל

LCHF ישראל - האתר הרשמי

הזן את האימייל שלך כדי להרשם לבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות באימייל.

הצטרפו אל 520 שכבר עוקבים אחריו

Blog Stats

  • 64,730 hits
%d בלוגרים אהבו את זה: