מי צריך פחמימות

לנהל אורח חיים LCHF בישראל

חג החנוכה שמח!

sufganiyotלפני שנתיים כתבתי על מאכלי חנוכה ב- LCHF; כמה זה קל לעשות לביבות מירקות אחרים מצד אחד, אך קשה מאוד להפוך סופגניות ל- 'כשר LCHF' מצד שני. השנה אחותי איתגרה אותי.

לקח כמה שעות וכמה ניסויים אבל אני חושבת שהצלחתי: משהו בצקי מטוגן בשמן עמוק. ללא חיטה, ללא סוכר לבן, ללא מילוי ריבה. לא יודעת אם אפשר לקרוא להן סופגניות חנוכה "מסורתיות", אבל הן ספקו את תשוקת המשפחה למאכלים מסורתיים, ועשו זאת בתשואות. (זה אף פעם לא יכול להיות 'אותו הדבר' כי המרכיבים שונים.)

אני לא יכולה לקרוא לסופגניות 100% LCHF היות ויש שתי הסתייגויות:

1) המתכון משתמש בדבש. כל אחד צריך להתאים את הכמות בהתאם ל"סיבולת הפחמימות" שלו. יש אלו שצריכים לדלג על זה לגמרי ואחרים שיצטרכו להשתמש בממתיק אחר. גם המרכיבים האחרים מוסיפים קצת לסך הפחמימות.

2) באיזה סוג שמן להשתמש לטיגון העמוק? שמן קוקוס יכול לצאת יקר, אבל שמן צמחי זול לא ממש מומלץ … כאן כל אחד צריך לשקול לעצמו מה כדאי לו יותר.

מצד שני, הסופגניות די קטנות, וממלאות, כך שלא אוכלים כמויות גדולות במיוחד.

בכל אופן הנה המתכון:

  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 30-50 ג' דבש
  • 100 ג' קמח קוקוס
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קינמון טחון – לא חובה
  • שמן לטיגון עמוק
  1. מערבבים ביצים, שמנת חמוצה, ודבש.
  2. מוסיפים קמח קוקוס, אבקת אפייה, ותמצית וניל.
  3. נותנים לבצק לנוח לזמן קצר. יש לו מרקם של בצק עוגיות רך, אך לא דביק.
  4. מחממים את השמן בסיר.
  5. מגלגלים כדורים בגודל של כדורי פינג-פונג ושמים בשמן, כמה בכל פעם. מטגנים עד להזהבה.
  6. שמים את הסופגניות על צלחת מכוסה במגבות נייר.

אפשר לגלגל את הסופגניות בקינמון טחון לפני ההגשה.

 

מודעות פרסומת

תגובה אחת על “חג החנוכה שמח!

  1. ורד לב
    דצמבר 19, 2014

    נראה מעולה!!!
    חג שמח

רוצה להוסיף תגובה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-דצמבר 18, 2014 מאת ב-מתכונים ותויגה ב-, .

לאתר LCHF ישראל

LCHF ישראל - האתר הרשמי

הזן את האימייל שלך כדי להרשם לבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות באימייל.

הצטרפו אל 520 שכבר עוקבים אחריו

Blog Stats

  • 64,730 hits
%d בלוגרים אהבו את זה: