מי צריך פחמימות

לנהל אורח חיים LCHF בישראל

LCHF בישראל

אני חברה באירגון שוודי ליועצים מוסמכים לתזונת LCHF והשבוע יש באתר של האירגון "שבוע חו"ל". ז"א שאני ועד כמה יועצים הגרים מחוץ לשוודיה כותבים על החוויות שלנו. הנה הכתבה שלי וכאן למטה התרגום. מה אתם אומרים? מסכימים?

ישראל היא ארץ של ניגודים, בין אם בטבע ותרבות, בטוח בפוליטיקה, וכמובן כאשר זה מגיע לאוכל. טווחי המאכלים נעים ממערב אירופה ואמריקה, דרך הים התיכון והמדינות הערביות, עד הודו ויפן המזרחיים. יש הכל ממזון מהיר של מקדונלדס ועד הפיתה הגדולה והשטוחה של הדרוזים אפויה על טבון. ואם לא מספיק עם הצע המזון "האתני" אז מתערבב גם הדת במזון. כל חג והמנות ודברי האפיה המיוחדות לו. לפעמים יהודים נוטעים להתבדח על איך לאורך ההיסטוריה עמים שונים נסו להשמידינו במלחמות שונות, "בכל פעם שרדנו – בואו לאכול!"

אבל דבר אחד משותף לכל הישראלים, ללא קשר למוצא או דת: האוכל מבוסס על לחם … יתרה מזאת, "כולם יודעים" כמה מועילים פרות וירקות וסיבים תזונתיים, וששומן הוא ההאשם … אף אחד כאן לא יודע מה זה LCHF. חוץ מאלו שדברתי איתם … 😉

לפעמים פוגשים מישהו ששמע על אטקינס ("… הוא שמת מהרבה מדי שומן בדיאטה שלו?") או שאולי היה בארה"ב וניסה דיאטת דל-פחמימות, כך ש"כן אולי יש משהו בזה שאנחנו אוכלים יותר מדי עוגות ולחמניות", אבל כשמזכירים "עטיר שומן", הם מקבלים משהו מאוד ספקני וכמעט מפוחד במבטיהם. ואוי מי שמנסה לקחת מהם את הלחמם היומי. או הבורקס או הרוגלך …

יחד עם כל זאת אפשר עדין לאכול פחות או יותר LCHF ודי בקלות – ארץ הניגודים כמו שאמרתי!

מסעדות רבות בישראל הינן, בגלל הכשרות, או בשריות או חלביות. המסעדות הבשריות הינן בדרך כלל מסעדות "על האש" ובהן ניתן להזמין בשר וסלט בלבד, ללא התופסות הרגילים כגון אורז, צ'יפס, וכו '. דברים אחרים טעימים שניתן להזמין במסעדות בשריות הינם צלחת חלקים פנימיים ("מעורב ירושלמי") או כמה שיפודי לבבות עוף. כבד עוף גם מוצאים בקלות ואם יש מזל, יש שומן כבש צלוי בתפריט. רוב המקומות נותנים לעתים קרובות, אך לא תמיד, מבחר סלטים כמנה ראשונה. הסלטים משתנים אך לעתים קרובות זה סוגים שונים של טחינה, סלטי כרוב, חצילים … רק שלפעמים צריכים להיזהר שהם לא מכילים בורגול או תירס וכדומה. וכמובן להימנע מהפיתות שמוגשים עם הסלטים.

המסעדות החלביות יכולות להוות קצת יותר בעיה היות והן מבססות את רוב תפריטיהן על פסטות וקישים. יחד עם זאת, ניתן גם כאן למצוא אפשרויות LCHF, למשל שקשוקה – תבשיל ביצים פופולרי מאוד ברוטב עגבניות, או סלטים שופעים וטובים כגון סלט טונה. כמעט תמיד יש גם  מנת דגים, אך כל כך יקרה. מאוד פופולארי להזמין "ארוחת בוקר" (שהרבה פעמים מוגשת עד הלילה) שבו מקבלים שתי ביצים מקושקשות או בתור חביתה, מוגשות עם סלטים שונים, גבינות, לחם וחמאה וריבה, ועם מיץ וקפה. בדרך כלל ניתן להחליף את המתוקים לעוד קצת מהסלטים ואני תמיד מבקשת כוס קפה גדולה יותר במקום המיץ. במזל, כמעט תמיד משתמשים בחמאה, ובדרך כלל אפשר לקבל שמנת אמיתית. אם כי מסתכלים קצת מוזר עליך כשמבקשים "קפה אמריקנו עם שמנת", "כן, זאת שבדרך כלל מקפיצים, רק לא ממותק". אבל במדינת הניגודים הזאת, יש כמובן גם מסעדות שלא מקפידים על כשרות כלל ובהן אפשר למצוא בייקון ושרימפס אם רוצים לאכול דוקה את זה.

כשהולכים לקניות בסופרמרקטים אפשר למצוא בין כל מוצרי הדל הרבים גם כמה מוצרי חלב עתירי שומן, וזה תענוג לבחור בין כל הירקות בשוק. כיום יש גם שתי רשתות מזון המתמחות במוצרים אורגניים מכל הסוגים, היות והישראלי הממוצע המודע לבריאותו בשמחה יקנה ירקות ופירות אורגניים יקרים, גם אם הוא מפחד משומן ורק שותה משקאות קלים "לייט" ואוכל יוגורטים 0%.

אז, ברוכים הבאים לישראל, מדינה שבה כל אחד יכול למצוא את דרכו שלו לאוכל!

מודעות פרסומת

4 תגובות על “LCHF בישראל

  1. Vered Leb
    נובמבר 6, 2012

    סיכום מעניין מהזווית הזו.
    אגב, למה רק 2 רשתות מזון אורגני? יכולה לספור יותר… עדן, טבע קסטל, טבע מרקט, ניצת הדובדבן, אורגניק מרקט וגם בשופרסל ובמגה יש הרבה דברים. אפילו ברמי לוי

    • Dina
      נובמבר 6, 2012

      חשבתי שעדן וטבע מרקט זה אחד ועל אורגניק לא ידעתי … לפי דעתי מגה ורמי "לא נחשבים" 😉
      (ולא נראה לי שלקורא השוודי הממוצע זה ממש משנה … 😉 )

  2. רמי
    נובמבר 6, 2012

    ישראל מדינה של ניגודים זה נכון. אבל לא כל כך בורים כמו שכתבת. אני לא פגשתי מי שאינו יודע מהי דיאטת אטקינס, אולי לא מצוי בה לפרטי פרטים אבל בגדול יודעים במה מדובר. מנגד הקישקוש הזה כאילו ד"ר אטקינס מת עקב בעיות לב אכן מושרש חזק.
    הבעיה אצלינו היא יותר אם אלו שהולכים ליעוץ במקום ללמוד על עצמם תוך ניסוי ותהייה, אומנם יש פה ושם דיאטניות שנותנות ללקוח/ה הסבר על מגוון סוגי התזונה שקיימים הרוב הם בדרך של עתיר פחממות ודל (ברעל) שומן. בעיקר שומן רווי.
    שמן קוקוס הס מלהזכיר הוא רווי ומסוכן.
    נכון שהתזונה המומלצת ע"י הממסד בישראל אינה טובה, בראש וראשונה בשל כמות הפחממות, זו מאין אקסיומה שפחממות הן חשובות ונחוצות, ואפילו נתנו בהן סימנים, אלו מהקמח הלבן לא טובות, אבל אלו מהקמח המלא מעולות.
    בישראל גם ממליצים על אכילה כמעט רצופה משך היום, ארוחה וארוחת ביניים ועוד ארוחה וכ"ו, כל זאת בחסות אגדה שאכילה רצופה שומרת על רמת סוכר יציבה בדם.
    כאילו שרמת הסוכר לא נשמרת אם חלילה נותנים לכיבה מעט שעות חופש מידי פעם.
    אכן יש בעיה כאשר הממסד תומך בתזונה שגורמת להשמנה וזה לפני שהזכרנו את הסגידה לקמח מלא, מוצרי חלב רזה ותרופת הפלא סטטינים.
    אבל העובדה שיש במרקולים גם מוצרי חלב עתירי שומן מראה שיש להם ביקוש ולא כולם חושבים שגבינה 30% זה רע. גם נוזל/ מי קוקוס 17% שומן החלו לבצבץ על המדפים בסופרים, לא חייבים ללכת לחנות טבע בשביל הנ"ל. יש תקווה.

  3. Yochi Sharon
    ספטמבר 28, 2013

    גרתי שנים בצרפת. שם אין גבינות דלות שומן, אלא מעל 38%. הסברה כאילו התמותה מהתקפי לב קטנה בצרפת , בגלל היין "הפרדוקס הצרפתי" שגוייה ביסודה. גם האסקימוסים, שניזונים מדגי סלומון השמנים, התמותה שלהם מהתקפי לב נמוכה יחסית לשאר מדינות אירופה, מה שמחזק את הטענה, כי שומן מועיל לבריאותו של האדם ולא להפך.

רוצה להוסיף תגובה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-נובמבר 6, 2012 מאת ב-כללי, נסיון אישי ותויגה ב-, , .

לאתר LCHF ישראל

LCHF ישראל - האתר הרשמי

הזן את האימייל שלך כדי להרשם לבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות באימייל.

הצטרפו אל 519 שכבר עוקבים אחריו

Blog Stats

  • 66,080 hits
%d בלוגרים אהבו את זה: