מי צריך פחמימות

לנהל אורח חיים LCHF בישראל

ואיך זה בארץ?

בשבוע שעבר הרגשתי כמו ילדה קטנה בחג המולד. הגיעה חבילה עם ספרים! 🙂

סוף סוף התחילו לתרגם ספרים משוודיה ונורווגיה לאנגלית. (נכון, אני אמנם קוראת שוודית אך רוב הסובבים אותי לא ואני מאוד רוצה שגם הם יקראו את הספרים …)

הראשון שקראתי, "סוכרת? לא תודה!" נכתב ע"י לארס-אריק ליטספלדט.

diabetes_no thanks

"בחור רגיל" עם תואר במשפטים ונדל"ן, עבד במס הכנסה ושם פיתח השתלמויות. בגיל 43 אובחן בסוכרת סוג 2. קיבל הוראות איך לאכול וממה לצפות. מסתבר שלסוכרתיים יש מסלול ידוע מראש, "המהלך הטבעי של דברים", עם עוד בעיות כמו לעבור מכדורים לזריקות, בעיות לב, כפות רגליים, עיניים, כליות ועוד.

כגבר שדואג לבריאותו החליט לעשות בדיוק לפי ההוראות שהרופאים ואחיות הסוכרת נתנו לו. הרי הם המומחים ויודעים מה הכי טוב. הוא התחיל לאכול רק לחם מחיטה מלאה, כל דבר רק דל-שומן, ובמינון רק לפי ההוראות. עשה – ורמת הסוכר בדם עלה וירד, לא הצליח להרזות, ואחרי 10 חודשים קיבל התקף לב. עכשיו אמרו לו שהוא "באמת חייב להקפיד על הדיאטה ולרדת במשקל". (די מעליב, לא?)

לארס-אריק דאג מאוד והחליט לקרוא ולחקור בעצמו מה זה בכלל מחלת הסוכרת, איך היא נוצרת ומה היא עושה בגוף. כמו כן רצה לחפש שיטות אלטרנטיביות להורדה במשקל היות ולהוריד שומן באוכל לא עזר. במקרה התחיל למצוא יותר ויותר אתרים שציינו שדוקא לאכול שומן יוריד את המשקל. מלא ספקות החליט לנסות. באותו יום אכל ביצים ובייקון לארוחת בוקר (במקום דייסת שיבולת שועל עם חלב דל-שומן) ולתדהמתו הסוכר בדם היה יציב יותר מאי-פעם. לאחר כמה ימים יכל להפסיק עם הכדורים!

מאז עברו כמעט 10 שנים ולארס-אריק, שכבר לא נוטל תרופות כלל (וגם הצליח להוריד את הבטן), כותב ספרים ומרצה בנושא סוכרת ודיאטת ה- LCHF (או "הדיאטה הסקנדינבית" כפי שקוראים לזה באנגליה).

הספר קל מאוד לקריאה, מסביר מה זה סוכרת על כל סוגיו, מה זה "מהלך טבעי של הדברים", מה הן הבעיות עם העצות המקובלות ולמה הן לא עובדות ואף יכולות להיות מסוכנות. כמו כן הוא מעלה התנגדויות מקובלות ומפרק אותן, מסביר על LCHF ולמה זה דוקא מעולה לסוכרתיים ובסוף יש גם מתכונים למי שרוצה לנסות.

לפי דעתי זה ספר חשוב וחובה לקרוא לכל חולי הסוכרת, וגם לכל אלו שלא רוצים לחלות בסוכרת!

ולשאלתי בכותרת: בשוודיה סוכרתיים מקבלים פחות או יותר את אותם העצות כמו בארה"ב ובאנגליה – לאכול דל-שומן, הרבה דגנים מלאים, פחמימות עמילניים, אין בעיה לאכול פירות וכו'. ז"א כל הדברים שמעלים את רמת הסוכר בדם! 😦

ולצערי גם בארץ "האגודה הישראלית לסוכרת" נותנת את אותם העצות … 😦

מודעות פרסומת

9 תגובות על “ואיך זה בארץ?

  1. denur
    מאי 6, 2012

    ממש מזכיר לי את עצמי, רק שאני לא קיבלתי התקף לב ולכן לקח לי עשר שנים להגיע לתובנות הנכונות. עשר שנים עשיתי כל מה שאמרו עם הפחממות המלאות ושאר הקישקושים. עשר שנים שבהם הסוכר בעיקר טיפס וכמות התרופות הלכה וגדלה, למרות פעילות גופנית מסיבית. במקרה לא יכולתי לעשות פעילות גופנית כמה חודשים והערכים
    זינקו לשמיים כולל הכולסטרול עם סטטינים. ואז כמובן קיבלתי הפניה למרפאת הסכרת , בה הייתי מבקר מפעם לפעם, לצורך התחלת הזרקת אינסולין, למזלי בכללית הדברים עובדים לאט והתור נקבה ל-4 חודשים קדימה. בדרך נס ניתקלתי ותו שבוע בפורום של תפוז בבחור שהיפנה לד"ר ברנשטיין (נראה לי שהוא זקן הסוכרתיים מסוג1 בארה"ב) מעבר לסיפורו האישי המדהים הוא מיעץ לתזונה בסכרת עם התיחסות מיוחדת לסוג 2.
    כמובן מדובר בהגבלה חריפה של כמות הפחממות, תוך ימים מרגע שעברתי לתזונה שלו
    (עם מעט הקלות לא מהותיות שעשיתי לעצמי) הסוכר צנח, הפסקתי עם התרופות די מהר
    כדי שהסוכר לא ירד מעבר לרצוי (מה שמאד מסוכן כשלעצמו). ד"ר ברנשטיין לא מקבל את ההקלות ברמות הסוכר שנותנים לסוכרתיים, הוא דורש להגיע לרמות רגילות של סוכר,
    לדעתו סוכר גבוה מסוכן מעישון. כמובן שדגניים מחוץ לתפריט שלי, גם הפרסומים של ד"ר דיוויס עזרו לזה. כל זה קרה לי באוגוסט שעבר, אני רק מקווה שהסכרת לא תרים ראש אחרי שהיתרגלתי לתזונה החדשה שעל הדרך גרמה לי להוריד 17 ק"ג בחמישה חודשים, כרגע המשקל יציב עם BMI של 23.
    כל פעם שאני רואה את ההמלצות לסוכרתיים עם הפחממות לא נותר לי אלה לחייך לעצמי.
    ורק כדי להיות הוגנים, יש את ד"ר ניל ברנרד שכתב את הספר לנצח את הסכרת בדרך טיבעית, הוא פועל נגד תינגודת האינסולין שיש בסוג 2, הוא אומר להיתנזר כמעט כליל משומן ושמן באשר הם כולל מזון מין החי ולא מגביל בכמות הפחממות, יש כאלו שהולכים בדרכו ומדווחים גם הם על הטבה, הוא עוסק בסוג 2 בלבד.
    שיהיה בהצלחה לסוכרתיים שרוצים באמת לשמור על איזון.

  2. עידית
    מאי 7, 2012

    תוכלי לפרט יותר על הדיאטה הסקנדינבית ומה הדברים שאוכלים בה?
    מה אסור וכמויות?
    תודה

    • Dina
      מאי 7, 2012

      "דיאטה סקנדינבית" הינו רק שם אחר ל- LCHF שמצאתי בספר. אני די בטוחה שבמקור (הספר בשוודית) השתמשו במונח LCHF. 🙂

  3. עידית
    מאי 7, 2012

    זה הבנתי
    מה שהתכוונתי אם תוכלי בכלל לספר על הספר והמזונות שם ביתר פרוט

    • Dina
      מאי 7, 2012

      המתכונים בסוף הספר הינם מתכונים ליומיום, מבוססים על בשר, עופות, דגים, פירות ים וכו'. יש הסברים איך להכין תוספות למיניהם וגם כמה רטבים. אבל זה לא ספר בישול! 😉

      אם את רוצה לדעת עוד על איך לאכול לפי LCHF תוכלי להסתכל בחוברת הזאת וגם בלשוניות השונות של הבלוג הזה. או ליצור קשר איתי 🙂

  4. הגר
    מאי 15, 2012

    הי דינה,
    אכן מידע חשוב ביותר שצריך להגיע לכל סוכרתי.
    יש לציין עם זאת שד"ר ברנשטיין הקדים את לארס החביב בכמה עשורים…
    גם הוא הגיע לגישה הדלה בפחמימות מתוך סיפורו האישי, לאחר שחלה בסוכרת בילדותו והחל לפתח סיבוכים חמורים.
    הוא הבין את הקשר שבין פחמימות לסוכר שנים לפני שהיה מקובל על הממסד הרפואי, ולמד רפואה בגיל 40 כדי שייקחו אותו ברצינות.
    בדרך גם הספיק להמציא את הגלוקומטר.
    בקיצור, איש רב פעלים אשר הספר שלו מומלץ לכל סוכרתי –
    Dr. Bernstein's Diabetes Solution: The Complete Guide to Achieving Normal Blood Sugars

    • Dina
      מאי 15, 2012

      הו, כן, דר' ברנשטיין הקדים אותו, אין ספק. (לארס אכן מספר שקרה אותו.) כמו כן יש עוד כמה שהבינו את הקשר בין פחמימות להשמנה ו/או סוכרת.
      הסיפור של לארס בעיקר כדי לציין כמה גרועים העצות הרשמיות ומקובלות של היום …

  5. שירז
    מאי 29, 2012

    שלום
    לא מצאתי פה מקום ליצירת קשר ולכן אני מתנצלת שאני מגיבה בתגובות לרשומה הספציפית.
    רציתי לשאול אותך אולי במקרה את יודעת מה ההבדל בין תפוח אדמה ללחם או פסטה? משום ששני האחרונים גורמים לי לשלשול ואילו תפו"א מעולה לבטן שלי.

    תודה

    • Dina
      מאי 29, 2012

      היי שירז!
      קודם כל אפשר ליצור קשר בדוא"ל
      bydinadavid@gmail.com
      או טלפון 052-3947218
      ותודה שהסבת את תשומת ליבי ש"צור קשר" נעלם!

      שנית לשאלתך – יכול להיות יותר מסיבה אחת (כמו גלוטן בדגנים) ואחת מהם למשל שבדגנים יש חומצה פיטית שאין בתפו"א.

רוצה להוסיף תגובה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-מאי 6, 2012 מאת ב-ספרות ותויגה ב-, , .

לאתר LCHF ישראל

LCHF ישראל - האתר הרשמי

הזן את האימייל שלך כדי להרשם לבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות באימייל.

הצטרפו אל 520 שכבר עוקבים אחריו

Blog Stats

  • 64,749 hits
%d בלוגרים אהבו את זה: