מי צריך פחמימות

לנהל אורח חיים LCHF בישראל

HDL – "הטוב"

HDL – "ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה" – הינו המיכל שמוביל קולסטרול מהתאים לכבד (בעיקר).

למה "טוב"?

בין היתר כי HDL נושא בתוכו הרבה סוגים של שומנים וחלבונים ואפילו שחלקם נמצאים בריכוזים נמוכים, הם מאוד פעילים ביולוגית ועוזרים בעיכוב חימצון, דלקתות, הקרשה, ועוד. כל זה תורם ליכולת של HDL להגן מפני מחלות לב וכלי דם כמו למשל טרשת עורקים. במחקרים ראו שרמת ה- HDL משפיע על הסיכון לחלות במחלות אלו – רמה גבוהה יותר מגן יותר. גם ראו שאפילו עם ה- LDL נמוך, יש סיכון גבוה יותר לחלות במחלות לב כאשר גם ה- HDL נמוך.

איך אפשר להעלות את רמת ה- HDL?

התשובה הנפוצה היא להתעמל יותר ולהוריד במשקל. דבר שרובנו מנסים לעשות עם תוצאות שונות. אבל יש עוד כמה דברים שאפשר לעשות ובלי מאמץ גדול מדי:

  • להפסיק לאכול שומן טרנס (כבר ברור לרובינו שמרגרינה לא בריאה בכלל)
  • להוריד כמות הפחמימות באוכל
  • להוסיף שומנים טובים באוכל (שומן רווי וחד בלתי רווי)
  • להוסיף אומגה-3 באוכל (או כתוסף אוכל)
  • להפסיק לעשן (זה יכול להיות קצת יותר קשה לכמה אנשים)
  • להוריד שתית אלכוהול (לא אמרתי להפסיק לחלוטין)

מסתבר שדוקא אצל נשים, רמת ה- HDL הינה הנתון הכי בטוח כדי לנבא בעיות לב עתידיות!

מודעות פרסומת

רוצה להוסיף תגובה?

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

מידע

ערך זה פורסם ב-מרץ 6, 2011 מאת ב-כללי ותויגה ב-, , .

לאתר LCHF ישראל

LCHF ישראל - האתר הרשמי

הזן את האימייל שלך כדי להרשם לבלוג ולקבל עדכונים על רשומות חדשות באימייל.

הצטרפו אל 519 שכבר עוקבים אחריו

Blog Stats

  • 66,019 hits
%d בלוגרים אהבו את זה: